Programma - Back-up

Netwerk

Cure Care Network wordt beschreven als een niet-hiërarchische organisatie waarin experts in wisselende samenstellingen denken en werken rond specifieke thema’s.

Netwerk-
bijeenkomsten

We streven ernaar om rondom de thematiek van een bijeenkomst, inspirerende sprekers te voorzien, die als expert gelden in hun vakgebied en van toegevoegde waarde zijn voor een levendige discussie. Door sprekers van binnen én buiten de sector te programmeren, maar ook best practices van sectorprofessionals het podium te gunnen, ontstaat een bijzondere kruisbestuiving. 

Wij bepalen met de adviesraad de data en de thema’s voor de bijeenkomsten van het nieuwe werkjaar 2022.

Om de kwaliteit en consistentie van het netwerk te waarborgen, is het lidmaatschap bij Cure Care Network persoonsgebonden.

  Peter Hinssen  

 

 

Waarde creëren voor je klant op een manier die waarde creëert voor je organisatie. Dat is waar strategische marketing over gaat. Marketing zou proactief moeten betrokken worden bij beleid, strategie en ontwikkeling. Marketeers zouden daarnaast een leidende rol moeten pakken binnen de organisatie. Zij zijn immers dé architecten van de kernprocessen waarmee je als organisatie in contact treedt met de klant. En die klant gaat uiteindelijk beslissen, dus extreme klantgerichtheid is feitelijk een must!

Voor deze sessie hebben we het genoegen om Carole Lamarque te verwelkomen als centrale gastspreker. Carole  is een gepassioneerde - én gerenommeerde -marketeer op het vlak van innovatie en technologie. Als CEO en stichtend partner van Duval Union Innovative Marketing helpt ze klanten met hun marketingtransformatie op lange termijn en voorziet ze hen bovendien van al het nodige strategisch advies zodat ze helemaal mee zijn met de digitale strategie en de dagelijkse marketinguitdagingen kunnen aanpakken. 

Dat ze anderen kan inspireren, bewijst Carole met haar bestsellers Influencers (2017), Unfair Advantage (2018) en Zoonotic (2021).

 

 

Tijdens deze studietour bezoeken we de prachtige studentenstad Leuven. De stad biedt een thuis aan de grootste universiteit van België en staat bekend om haar vele brouwerijen en cafés. Naast de bourgondische elementen, zal ons bezoek in het teken staan van (zorg) innovatie & technologie. Leuven loopt voorop met onder andere Health House, onderzoekscentrum Imec en UZ Leuven.

Op welke manier kan technologie ons helpen bij het groeiende tekort aan mensen, bij zorg in de thuissituatie en kunnen we technologie ook inzetten om welzijn te verhogen?

Met trots organiseren wij deze studietour samen met Zorgnetwerk Nederland; kennismaken en kennisdelen over de grenzen heen.

 

Internationaal gerenommeerd topspreker Peter Hinssen neemt ons tijdens deze bijeenkomst mee in de wereld van radicale innovatie, leiderschap en de impact van digitalisering op onze maatschappij en sector.

Digitalisering is door Covid enorm versneld. Mensen hunkeren naar de terugkeer naar het nieuwe normaal, maar dat komt volgens Peter Hinssen nooit meer terug. We moeten ons voorbereiden op “The Never Normal”.

Verwacht een inspirerende ochtend over het leiderschap van de toekomst. Ben jij er klaar voor?

 

 

Na een succesvolle eerste editie staat ook dit keer het Nationaal Cure Care Symposium in het teken van (de broodnodige) hospitality & beleving in de zorg. Hospitality gaat over oprechte interesse in je gast, over hoe je iemand doet voelen. Het gaat over anticiperen op wat de gast nodig heeft, zonder dat deze dit zelf al weet.

Hoe kunnen we nu echt vanuit de gast denken? Hoe kunnen we met de bril van de patiënt of bewoner naar onze zorginstelling kijken? Hoe kunnen we méér zijn dan enkel een ziekenhuis of een zorginstelling? Op welke manier we écht inspelen op welzijn & beleving? Dat is waar het Nationaal Cure Care Symposium 2022 over gaat!

We hebben het genoegen de volgende sprekers te verwelkomen tijdens deze bijeenkomst:

  • Hans Steenbergen I Trendwatcher - journalist - auteur
  • Professor Kris Vanhaecht I Quality Manager - auteur
  • Marc Lammers I Hockeycoach
  • Vincent Vermeulen I Oprichter School for Butlers & Hospitality

 

 

De afgelopen jaren is er veel gesproken over de verduurzaming van de economie. Veel bestuurders in de zorg zien verduurzaming nog steeds als een sociale verantwoordelijkheid en niet als een organisatiedoelstelling. Ten onrechte want op termijn zijn alleen duurzame businessmodellen renderend. Een positieve bijdrage aan mens, maatschappij en natuur loont uiteindelijk in continuïteit en in concurrentiepositie. We moeten toe naar een nieuw economisch systeem.

Hoe kunnen we samenwerken aan de verduurzaming en vergroening van onze sector? Kunnen we duurzamer inkopen en beter gebruik maken van materialen, gebouwen, energie en grond- en hulpstoffen? Visionair Thomas Rau nodigt ons tijdens deze bijeenkomst op inspirerende wijze uit om van perspectief te veranderen.

“De relatie tussen de mens en de natuur zou gebaseerd moeten zijn op balans, wederkerigheid & respect” - Thomas Rau