Programma

DNA

We zijn een platform voor gastvrijheidsverspreiders. We brengen mensen met een gezamenlijke passie voor gastvrijheid bij elkaar en delen kennis, expertise en ervaringen in een veilige omgeving. We faciliteren in de verbinding tussen gelijkgestemde professionals uit de zorg.

Netwerk-
bijeenkomsten

We streven ernaar om rondom de thematiek van een bijeenkomst, inspirerende sprekers te voorzien, die als expert gelden in hun vakgebied en van toegevoegde waarde zijn voor een levendige discussie. Door sprekers van binnen én buiten de sector te programmeren, maar ook best practices van sectorprofessionals het podium te gunnen, ontstaat een bijzondere kruisbestuiving. 

Wij bepalen met de adviesraad de data en de thema’s voor de bijeenkomsten van het nieuwe werkjaar 2023.

De thema’s en onderwerpen worden door de leden bepaald, met de adviesraad verfijnen we de inhoud en bekijken we de data voor de bijeenkomsten van het nieuwe werkjaar 2024.

 

Covid heeft een revolutie teweeg gebracht als het gaat om onze manier van leidinggeven. De gezondheids- & financiële crisis vroegen om een andere manier van aansturing. Een unieke kans om werk en leiderschap te vernieuwen. Hoe staat het er nu voor?

Wat zijn de uitdagingen voor leiders van de toekomst? Hoe geef je goed werkgeverschap, anno nu, in het nieuwe normaal vorm? Wat voor leiderschap past daarbij? Door de toenemende arbeidsmarktkrapte is het belangrijker dan ooit om personeel te behouden. Hoe onderscheid je je als werkgever in de toekomst?

Het gedrag van de leiding is essentieel. Alles verandert zo snel dat je bereid moet zijn jezelf telkens opnieuw uit te vinden. Transformationeel leiderschap gaat over meer jezelf worden.

Tijdens deze Masterclass delen verschillende gekende ‘Meesters’ hun inzichten. Een cadeau voor iedere leider.

 

Voor het eerst in de geschiedenis werken er vier generaties op de werkvloer. Babyboomers, Generatie X, Generatie Y en Generatie Z hebben ieder hun eigen kenmerken, kwaliteiten en expertise. Wat zijn hun verschillen en hoe werken ze optimaal samen?

Tijdens deze interactieve sessie proberen we de kloof te dichten. De nieuwe generaties leren door te ervaren, zijn anders loyaal (maar niet perse minder) en ze verkiezen ervaringen boven geld en spullen. Generatie X leeft voor het werk en Generatie Y en Z werken om te leven. Flexibiliteit in ruil voor loyaliteit. De kunst is om de verschillen te respecteren en de overeenkomsten te benadrukken.

Verwacht een interactieve sessie waarin we inzicht krijgen in de verschillende werkstijlen en generatie waarden en aan de slag gaan met de optimale generatie-mix.

  • Teun Toebes | Zorgvernieuwer die op missie is om de wereld van mensen met dementie te verbeteren
  • Tom Palmaertseen keynote spreker, trend consultant, auteur en managing partner bij Trendwolves

 

Van vreemden vrienden maken”, dat is voor mij de definitie van gastvrijheid.

Tijdens deze Studietour laten we ons inspireren door zijn herkomst: de food- & hospitality sector.

In Antwerpen gaan we op bezoek bij verschillende locaties die hospitality hoog in het vaandel hebben staan. Ondernemers die service en oprechte interesse in de gast tot een kunst hebben verheven.

Wat kunnen wij leren van de hospitality sector? Hoe kunnen wij zorgen dat de ‘voice of the customer’ echt continue doorklinkt in onze organisaties? En welke ‘hospitality boosters’ maken daadwerkelijk het verschil?

 

We leven in een snel veranderende wereld en de zorgsector moet mee. We willen beter en efficiënter en tegelijkertijd warmer en persoonlijker. Dat vraagt om slimme oplossingen, open samenwerkingen en een creatieve inzet van innovaties en moderne technologie. En om beslissers die anders denken, leiders die durven te volgen en visionairs die bereid zijn om te luisteren.

De oplossingen van morgen bestaan vandaag nog niet, dus we hebben een open vizier nodig om ze te herkennen. Dat open vizier biedt de 3e editie van het Nationaal Cure Care Symposium.

Graag kijken we samen vooruit naar de toekomst van onze zorg!

We hebben het genoegen de volgende sprekers te verwelkomen tijdens deze bijeenkomst:

  • Vincent Vermeulen I Oprichter School for Butlers & Hospitality
  • Koen Kas | Auteur en een futurist in de gezondheidszorg
  • Ann Peuteman | Auteur, journaliste bij Knack en verdiept zich al jaren in het leven van ouderen
  • Stef Vanlee | Auteur, acteur en spoed- en MUG-verpleegkundige bij ZNA Jan Palfijn

 

Veranderen gaat niet vanzelf. Het vastlopen van veranderingen wordt dikwijls toegeschreven aan de cultuur, de structuur, de mensen en de machtsverhoudingen binnen de organisatie.

Opmerkelijk is dat deze verklaringen de aanpak van de verandering buiten beschouwing laten. De oorzaak van het moeizaam veranderen zou ook kunnen worden gezocht in het handelen van de leiders en verandermanagers.

Hoe kun je als leider je medewerkers inspireren tot leiderschap? Op welke manier kan je zelf een betere leider worden door je te omringen met talentvolle en mondige medewerkers? Hoe krijg je nieuwe ideeën succesvol naar de werkvloer? En hoe ga je een stap verder dan ‘betrokken voelen’ en zorg je dat medewerkers echt ‘meedoen’ met veranderingen?

Dat zijn de vragen waar we tijdens deze interactieve sessie mee aan de slag gaan onder leiding van:

  • Jan van SettenExpert in (persoonlijk) leiderschap, verandering en klantgerichtheid.

Buiten winnen is binnen beginnen!

 

Den Haag is de derde grootste stad van Nederland en de zetel van de Nederlandse regering en het koningshuis. De Haagse eigenheid is niet bedacht. Het Den Haag van vandaag is door de eeuwen heen gevormd tot de stad die het nu is.

Eigenheid verwijst naar de kenmerkende eigenschappen, kwaliteiten en karakteristieken die iets of iemand uniek maken. De unieke combinatie van politieke betekenis, de aanwezigheid van internationale instellingen, (multi)culturele rijkdom en de toegang tot de kust, maken Den Haag tot een bijzondere stad in Nederland.

We gaan tijdens deze tweedaagse op zoek naar het unieke van Den Haag en de eigenheid van ondernemers en leiders van binnen en buiten onze branche. Ook gaan we onder leiding van Aukje Nauta, Hoogleraar Organisatiepsychologie, aan de slag met onze eigenheid. Haar credo: “Nooit meer doen alsof.”

Onze Studietours staan bekend om de waardevolle lessen die opgedaan kunnen worden vanuit “de wereld van buiten”. Verwacht een inspirerende Studietour waarin je horizon wordt verbreed, doordat er perspectieven, ideeën en ervaringen juist van búiten de zorg worden gepresenteerd.

  • Aukje Nauta: Hoogleraar organisatiepsychologie, spreker, psycholoog en schrijver
  • Tim 'S Jongers: Politicoloog, bestuurskundige en publicist
  • Marian Kaljouw: Nederlands bestuurder en politica