Programma 2024

DNA

We zijn een platform voor gastvrijheidsverspreiders. We brengen mensen met een gezamenlijke passie voor gastvrijheid bij elkaar en delen kennis, expertise en ervaringen in een veilige omgeving. We faciliteren in de verbinding tussen gelijkgestemde professionals uit de zorg.

Netwerk-
bijeenkomsten

We streven ernaar om rondom de thematiek van een bijeenkomst, inspirerende sprekers te voorzien, die als expert gelden in hun vakgebied en van toegevoegde waarde zijn voor een levendige discussie. Door sprekers van binnen én buiten de sector te programmeren, maar ook best practices van sectorprofessionals het podium te gunnen, ontstaat een bijzondere kruisbestuiving. 

De thema’s en onderwerpen worden door de leden bepaald, met de adviesraad verfijnen we de inhoud.  Bekijk hier de data voor de bijeenkomsten van het nieuwe werkjaar 2024.

De toenemende vergrijzing, de emotionele en fysieke veeleisendheid van het werk en het hoge percentage burn-out en verloop zorgen voor een alarmerend tekort aan personeel in de zorg.

Tegen deze achtergrond is het binden en boeien van mensen relevanter dan ooit. Van het bieden van groeimogelijkheden en flexibiliteit tot het zorgen voor een positieve werkomgeving en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Als leidinggevende heb je een uitgebreide toolbox om mensen te behouden. Tijdens deze interactieve sessie gaan we aan de slag met specifiek één instrument uit de toolbox: motiveren.

Karl Raats is een veelgevraagd spreker die de status quo van motivatie uitdaagt. In zijn energieke lezing draait Karl de conventionele wijsheid om, stelt hij relevante vragen en onderzoekt hij hoe we onbedoeld elkaar demotiveren. Hij zal ons helpen te begrijpen hoe je de energie in je team kunt behouden en hoe je kunt voorkomen dat waardevolle mensen zich leeggezogen voelen en uiteindelijk de organisatie verlaten.

Je leert tijdens deze bijeenkomst hoe je op een concrete, geloofwaardige en duurzame manier kunt motiveren en inspireren. Demotiveren kun je leren!

  • Karl Raats: Levend experiment in creativiteit

Den Haag is de derde grootste stad van Nederland en de zetel van de Nederlandse regering en het koningshuis. De Haagse eigenheid is niet bedacht. Het Den Haag van vandaag is door de eeuwen heen gevormd tot de stad die het nu is.

Eigenheid verwijst naar de kenmerkende eigenschappen, kwaliteiten en karakteristieken die iets of iemand uniek maken. De unieke combinatie van politieke betekenis, de aanwezigheid van internationale instellingen, (multi)culturele rijkdom en de toegang tot de kust, maken Den Haag tot een bijzondere stad in Nederland.

We gaan tijdens deze tweedaagse op zoek naar het unieke van Den Haag en de eigenheid van ondernemers en leiders van binnen en buiten onze branche. Ook gaan we onder leiding van Aukje Nauta, Hoogleraar Organisatiepsychologie, aan de slag met onze eigenheid. Haar credo: “Nooit meer doen alsof.”

Onze Studietours staan bekend om de waardevolle lessen die opgedaan kunnen worden vanuit “de wereld van buiten”. Verwacht een inspirerende Studietour waarin je horizon wordt verbreed, doordat er perspectieven, ideeën en ervaringen juist van búiten de zorg worden gepresenteerd.

  • Aukje Nauta: Hoogleraar organisatiepsychologie, spreker, psycholoog en schrijver

Wees de verandering!

Als je als leider iets wil zien veranderen, zul je zelf het goede voorbeeld moeten geven en die verandering moeten belichamen. Dat is waar het 4e Cure Care Symposium over gaat. Hoe kun je als leider fungeren als katalysator voor positieve veranderingen? En hoe kun je anderen inspireren om je te volgen in de richting van een betere toekomst?

Verandering start met verantwoordelijkheid nemen. Besluitvaardigheid. Voorbeeldgedrag. Aanpassingsvermogen. Betrokkenheid. En de bereidheid om voor te gaan in wat nodig is.

Verwacht een veelzijdige line-up van sprekers die allen zullen aanspreken op je rol als leider.

  • Jos Burgers: Expert op het gebied van marketing, strategie en klantgerichtheid

Be the change you want to see!

In december nemen we plaats aan een heel bijzondere tafel. Trendbureau Food Inspiration en culinair duo De Spijsbereiders hebben samen de TrendTable ontwikkeld.

De (food)trends en ontwikkelingen die Food Inspiration signaleert en duidt in het Food Inspiration Trend- & Transitierapport 2025, worden in verschillende gangen naar je toegebracht. Laat je meenemen op een trendreis aan tafel; een unieke culinaire ervaring.

  • Hans Steenbergen: Trendwatcher, auteur en mede-oprichter Food Inspiration

Samen proeven we de trends van morgen!